Tacking-Code's hoe en wat?
Bij vele Chinese webshops krijg je bij een besteding van meer dan €15,- een tracking code waarmee je heel gemakkelijk jou pakket kunt traceren. Vaak kun je ook als verzend methode 'Register Airmail' selecteren voor een klein bedrag. Dit is dezelfde verzend methode als de normale 'Air Mail' maar dan, zoals het eigenlijk als wordt gezegd met een Tracking-Code.
Er bestaan verschillende code's die vaak beginnen met RA, RB, RF of RR. En eindigen op CN (China Post) HK (Hong Kong Post) of SG (Singapore Post)
Bijvoorbeeld: RA987654321CN
Aan de hand van deze code kun je jou pakket traceren op de volgende website's:
- (algemene tracking-site waarop de meeste, dan wel niet alle tracking-code's werken)
-
- (Hong Kong Post)
-
(Deutschepost)Vaak duurt het 3 á 4 (werk)dagen voordat jou tracking-code werkzaam is op de bovenstaande site's. Ook zijn de vermeldingen vaak in gebrekkig Engels, maar met een heldere blik kun je er zelf vast wel iets van maken.
Voorbeeld van hoe zo'n tracking site nou eigenlijk in zijn werk gaat.
Oke, en wat betekend het nou eigenlijk allemaal?
- Collection = Jou pakket wordt aangemeld en verstuurd naar de luchthaven. (Resterende verzend tijd ~30-45 dagen*)
- Opening = Jou pakket zit in het post systeem en wordt voorberied op vertrek. (Resterende verzend tijd ~30-40 dagen*)
- Departure from outward office of exchange = Vertek vanuit de luchthaven richting land van bestemming. (verzend tijd ~20-30 dagen*)
- Arrival at inward office of exchange = Aankomst bij douane in het land van bestemming. (Resterende verzend tijd ~10-15 dagen*)
- Held by costums = Pakket is appart gelegd door de douane.
- Failed delivery = Pakket service kan het pakket (nog) niet in ontvangst nemen.
- Final delivery = Pakket wordt overgedragen aan de pakket service (bijv. PostNL). (Resterende verzend tijd ~5 dagen*)
* Resterende verzend tijd is puur een indicatie en kan erg verschillen.
Het kan zijn dat jij een brief binnen krijgt met de vermelding dat er eventuele inklaringskosten en/of BTW over het product betaald moet worden. Voor meer informatie daarover verwijs ik je door naar de volgende website:
Als laatst wil ik even melden dat de Tracking-Code's die je krijgt van de Chinese webshops vaak niet helemaal kloppen en erg onbetrouwbaar zijn. Het kan maar zo zijn dat op de tracking site staat vermeld dat jou pakket onderweg is vanuit de luchthaven maar je het pakket de volgende dag al binnen hebt. Hecht er dus niet al te veel waarde aan en ga er vooral niet van uit.
Als je met PayPal betaald heb, houd dan altijd goed de '45 dagen Claim' in de gaten. Na 30-35 dagen je bestelde product nog niet ontvangen? Mail dan even de verkoper met de vraag waar jou pakket blijft. Na 43-44 dagen nog steeds niks gehoord? Maak dan een PayPal Claim aan en eis je geld terug. Mocht je nou ineens het pakket wel ontvangen en jou Claim loopt nog steeds? Dan kun je deze altijd nog annuleren.
Fouten in het Systeem/NULL Melding:
Bij het traceren van jou post pakket kan het soms wel eens zijn dat er o.a. een NULL melding wordt weergegeven. Deze NULL melding stelt niks voor en geeft geen waarde weer van waar jou pakket zich bevind. Het is één van de fouten welke voor kan komen bij het Traceren van jou pakket uit China.
Als er een update wordt gegeven zal deze NULL melding ook blijven staan.
Maak je geen zorgen, jou pakket komt zeer waarschijnlijk gewoon aan, en deze melding stelt niks voor.
Voorbeeld van een NULL melding
Ik heb na 45 dagen nog steeds niks ontvangen!
Dan raad ik je aan om een PayPal claim in te dienen.
Meer informatie over deze claim, hoe je deze invult en wanneer, kun je hier vinden:
Dit bericht is gewijzigd door Dennis: 04 februari 2014 - 17:38
Kleine update.